Maak kennis met de Belgische kijk op IPA: ongefilterd, blond en subtiel hoppig. Met de typisch fruitige volheid van een IPA en een dry-hopping die zorgt voor een tropische citrustoets. Een kruising tussen de Belgische traditie van hoge gistingsbieren en de Brits-Amerikaanse traditie van de IPA – het beste van beide werelden.

MEER VAN HET BESTE

4 verschillende hopsoorten en 4 keer gehopt – Hapkin is een bier om u tegen te zeggen. En deze BIPA doet er nog een schep bovenop met drie extra hopsoorten uit de US: Sabro, Amarillo en Centennial. Maar wat de Hapkin BIPA echt Belgisch maakt is de balans tussen al die hoppen en hoe er een harmonieus spel van bitter en fruitig tot stand komt. Aan het einde van het proces wordt de BIPA ook nog eens hergist op de fles. Zo wordt het echt een bier van hier.

HET KARAKTER
VAN HAPKIN BIPA

4x

gehopt

Subtiele dry-hopping met frisfruitige smaak van citrus en witte perzik

7

verschillende hopsoorten

6,7%

alcohol

Hergist op de fles

24

EBU

HET HAPKIN BIPA SCHENKRITUEEL

Hoe maak je dat je Hapkin BIPA hemels smaakt? Koel het flesje op 5 graden Celcius en zorg voor een brandschoon Hapkin glas.

 1. step 1

  Open het flesje. Draai het glas 45 graden en schenk de Hapkin BIPA in zonder dat het flesje het glas raakt.

 2. step 2

  Draai het glas halverwege het schenken rechtop en ga door tot de volle, witte schuimkraag de rand van het glas bereikt.

 3. step 3

  Laat ongeveer een centimeter bier in de fles achter. Zo voorkom je dat de gistcellen op de bodem je Hapkin BIPA troebeler en bitterder maken.

 4. step 4

  Geniet met volle teugen van je perfect geschonken Hapkin BIPA.