Hapkin.
BELGISCH, KRACHTIG BLOND

Hapkin is een Belgisch, krachtig blond bier van hoge gisting, gekenmerkt door een volle, witte schuimkraag en een droge, pittige afdronk. De verschillende hoppen, waaronder de variëteiten Saaz en Monroe, worden tijdens het brouwproces in 4 keer toegevoegd. Dit zorgt voor een fruitige toets, die de subtiele hopbitterheid mooi aanvult.

ALLEEN HET BESTE

Hapkin wordt gebrouwen met de nobelste hopsoorten die geteeld worden op de beste hopvelden van Europa. Daar zijn we zeer streng op. De Duitse Monroe en Spalter Select voegen een fris-fruitige citrustoets toe aan dit heldere bier en zorgen voor florale tonen zoals een vleugje kamille. Zijn pit en karakter haalt ons bier van de kruidige Saaz-hop uit Tsjechië. Door 4 keer te hoppen tijdens het brouwproces, krijgt jouw Hapkin een subtiele, maar eigenzinnige bitterheid.

HET KARAKTER VAN HAPKIN

 • 4x gehopt
 • Hergist op de fles
 • Kwalitatieve bitterheid met een verfijnd aroma
  • Droge pittige afdronk
  • 8,5% alcohol
  • EBU 29

ONZE BROUWUITDAGING

Onze brouwmeesters ontwikkelden een uniek recept dat van Hapkin een krachtige blonde maakt met verfijnde aroma’s. Het geheim? We hoppen het bier niet één, maar vier keer tijdens het brouwproces. Zo krijgt Hapkin niet alleen een sterk karakter, maar ook zijn unieke, hoogkwalitatieve hopbitterheid.

Maïschen Klaren Koken Hop Gisten Filteren Bottelen

HET HAPKIN SCHENKRITUEEL

Hoe maak je dat je Hapkin hemels smaakt? Koel het flesje op 5 graden Celcius en zorg voor een brandschoon Hapkin glas.

 1. step 1

  Open het flesje. Draai het glas 45 graden en schenk de Hapkin in zonder dat het flesje het glas raakt.

 2. step 2

  Draai het glas halverwege het schenken rechtop en ga door tot de volle, witte schuimkraag de rand van het glas bereikt.

 3. step 3

  Laat ongeveer een centimeter bier in de fles achter. Zo voorkom je dat de gistcellen op de bodem je Hapkin troebeler en bitterder maken.

 4. step 4

  Geniet met volle teugen van je perfect geschonken Hapkin.

DE DRANK DER DAPPEREN

Ruim 900 jaar geleden gaf graaf Boudewijn VII van Vlaanderen, bijgenaamd Hapkin of Boudewijn met de Bijl, een bijzondere opdracht aan de brouwers uit het Houtland. Hapkin vroeg aan de abdij Ter Duinen om speciaal voor zijn troepen een sterk blond bier te brouwen – en zo geschiedde. Vandaag herleeft deze geschiedenis in dit krachtig blond bier.